Op werkbezoek bij Hospice ‘t Huis van Heden

Gepubliceerd op 5 juli 2024

Op 4 juli brachten we met het projectteam van het programma een werkbezoek aan Hospice 't Huis van Heden. Vanuit de SPUK-regeling bedienen we in het programma allerlei doelgroepen, maar sommigen vallen daarbuiten, zoals hospices. Toen 't Huis van Heden aanklopte met een dringende hulpvraag, hebben we vanuit het Noodfonds van de provincie toch kunnen helpen.

Hospice 't Huis van Heden werd vanuit het programma Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed ondersteund om het gebouw van het Hospice te verduurzamen. Dit heeft er mede toe geleid dat in juni 2024 de gehele technische installatie in het Hospice is aangepast. Daarnaast zijn er een zonneboiler met 3 extra zonnepanelen, een hydrobox en een warmtepomp geïnstalleerd in het Hospice. Hiermee is het gebouw, met een eerder jaarlijks gasverbruik van ca. 15.000 m3, nu compleet gasloos.

Van links naar rechts: Ugo Leever (projectleider VMV), Rinze Douma (projectleider VMV), Rein Bouwer (coördinator energietransitie in de gebouwde omgeving), Jasper Vos (programmamanager energietransitie), Judith Siebring (projectleider VMV), Jannie Dol (coördinator Hospice) en Jan Hulsegge (voorzitter bestuur Stichting Hospicezorg Zuidoost Drenthe).

Van links naar rechts: Ugo Leever (projectleider VMV), Rinze Douma (projectleider VMV), Rein Bouwer (coördinator energietransitie in de gebouwde omgeving), Jasper Vos (programmamanager energietransitie), Judith Siebring (projectleider VMV), Jannie Dol (coördinator Hospice) en Jan Hulsegge (voorzitter bestuur Stichting Hospicezorg Zuidoost Drenthe).