Economie & werk
Drenthe als provincie waar bedrijven innoveren om de Noord-Nederlandse economie toekomstbestendig te maken. Met de Economische Koers 2020-2023 in de hand zet de provincie Drenthe in op een sterke, slimme en groene economie met impact. Om dat te bewerkstelligen en de ambitie kracht bij te zetten heeft de provincie de regeling Slimme Demofabrieken in het leven geroepen.
Circulaire economie is niet alleen sterk in opkomst, het is ook noodzakelijk. Na de Week van de Circulaire Economie kijken we vooruit. “Hoewel we al mooie stappen zetten in Drenthe, is er nog veel te doen. En in Drenthe pakken we dat samen met partners op.”
We kennen ze al van hun manier van samenwerken. ,,Ik maak de rotzooi en Bas ruimt het op’’, typeerde Ives van Hoorne weer eens hun ijzersterke alliantie in de finale van de Young Business Award. Zijn compagnon Bas Buursma bleek een geweldige opruimer want amper een uur na deze uitspraak werd CodeSandbox van de geboren Drenten uitgeroepen tot beste start-up van Nederland.
Volgens sommige voorspellingen gaan robots voor een snelle revolutie in de landbouwsector zorgen. Han Hilbrands en zijn compagnons van Smart Agri Technology voegen de daad bij het woord. Met hun bedrijf zetten ze de landbouwrobots op de akkers aan het werk en verzamelen ze data voor de technologische aanpassingen.
Van maandag 1 februari tot en met zaterdag 6 februari is de Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week laten bedrijven en professionals zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt. Er zijn verschillende workshops, lezingen etc. De week start op de maandag met de jaarlijkse Nationaal Conferentie Circulaire Economie.
Even leek corona roet in het eten te gooien, maar het NK Wielrennen op de VAM-berg ging vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni alsnog door. En hoe! Het waren prachtige wedstrijden met imposante winnaars (mannen: Mathieu van der Poel, vrouwen: Anna van der Breggen, beloften: Stijn Daemen).
Door de coronacrisis kunnen veel lokale voedselproducenten hun waar niet langer via traditionele kanalen kwijt. Door het sluiten van de horeca zien ze een groot deel van hun afzetmarkt verdwijnen. Daarom komen ze met creatieve oplossingen om hun zuivel, brood, fruit en groenten direct te verkopen aan de consument. Ook in Drenthe bruist het van innovatieve voedselaanbieders. En daar maakt de consument steeds meer gebruik van.