Finalisten Drentse Onderneming van het Jaar 2024 zijn bekend!

Gepubliceerd op 12 juli 2024

Vanavond heeft de jury de drie finalisten voor de Drentse Onderneming van het Jaar 2024 bekendgemaakt. De finalisten zijn: Stevast Techniek uit Beilen; Paviljoen Nijstad uit Hoogeveen en Betech uit Hoogeveen.

Uit een zorgvuldige selectie van ca. 100 aanmeldingen waren 10 bedrijven genomineerd voor de Drentse Onderneming van het Jaar 2024. De afgelopen maanden hebben de ondernemingen kennisgemaakt met elkaar en hebben zij zich vol enthousiasme voorbereid op hun pitch en hebben ze kennisgemaakt met de jury. Laatstgenoemde heeft zich laten informeren en inspireren om de bedrijven van de genomineerden beter te leren kennen en meer inzicht te krijgen in de bedrijfsvoering.

In een inspirerende setting vol verrassende verbindingen bij Theater Hofpoort in Coevorden, hebben de 10 genomineerden het podium gepakt en hebben zij met hun pitches laten zien waarom juist hun bedrijf in aanmerking komt voor deze felbegeerde titel.

Een avond waarin een prachtig netwerk samen is gekomen, en alle genomineerden vol trots en enthousiasme een prachtige inkijk hebben gegeven in hun bedrijven. Verschillende thema's zoals ondernemerschap, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen kwamen nadrukkelijk naar voren in de pitches tijdens de avond, evenals het thema van 2024: verrassende verbindingen. Vanaf het dak van het theater waar Wethouder Steven Stegen kijkend over zijn Coevorden via een livestream het publiek meenam in het verhaal over de verrassende verbinding van Coevorden met Vancouver.

De jury stond voor een uitdagende taak. Juryvoorzitter Ludo Mennes: De keuze was dit keer erg lastig, met de hoge kwaliteit van de 10 genomineerden hebben we het onszelf als jury niet gemakkelijk gemaakt. Feitelijk zijn alle 10 winnaars, maar deze drie sprongen er qua bedrijfsvoering en personeelsmanagement bovenuit en zijn daarmee de finalisten van 2024.

De finale van de Drentse Onderneming van het Jaar 2024 vindt plaats op 14 november 2024 in theater De Tamboer in Hoogeveen. In de komende maanden zal de jury een bezoek brengen aan de finalisten Stevast Techniek, Paviljoen Nijstad en Betech en kijken ze op de werkvloer mee. Gezien de diversiteit in profielen van de finalisten belooft het opnieuw een boeiende strijd te worden tussen deze drie prachtige bedrijven. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen: “De Drentse economie is veerkrachtig en vernieuwend en in Drenthe kennen we elkaar en zoeken we elkaar op. Dat laten de drie finalisten zeker zien, maar Drenthe kent vele mooie bedrijven. Ik zou willen oproepen om de finalisten als inspiratie te zien om verrassende verbindingen aan te gaan. Versterk elkaar en bouw samen aan de toekomst van Drenthe”

Over de Drentse Onderneming van het Jaar

De Stichting Drentse Onderneming van het Jaar organiseert jaarlijks de uitreiking van deze prestigieuze juryprijs. Het doel is om innovatief en succesvol ondernemerschap in de spotlight te zetten, kennis te delen en daarmee bij te dragen aan de economische ontwikkeling van Drenthe. Het bestuur en de jury bestaan uit ondernemers en bestuurders die zich inzetten voor het bevorderen van ondernemerschap in onze provincie.