Bezoekers inloopbijeenkomsten N34 bijgepraat over volgende stap in onderzoek

Gepubliceerd op 12 juli 2024

Op 2 en 4 juli zijn belangstellenden in de gemeente Aa en Hunze en omgeving bijgepraat over de volgende stap in de aanpak van de N34 bij verkeersplein Gieten. Belangstellenden konden bekijken hoe de uitwerking van vier alternatieven in schetsontwerpen eruit zien, wat de voorlopige bevindingen zijn van de (milieu)onderzoeken in het zogenoemde ‘milieueffectrapport’ en hoe de procedure er verder uit ziet.

De twee inloopbijeenkomsten op 2 juli (in Gieten) en 4 juli (in Eext), zijn goed bezocht. Ruim 170 belangstellenden kwamen langs. Uit de gesprekken bleek dat mensen met name vragen hadden over wat de impact is van het geluid door de aanleg van een (verschoven) fly-over en verdubbeling van de weg, en over de ruimtelijke inpassing van de fly-over. Daarnaast konden mensen ook suggesties doen voor de uitwerking van de plannen en aandachtspunten meegeven voor de ‘Nota Voorkeursalternatief’ die de komende periode wordt uitgewerkt. Aandachtspunten die zijn bijvoorbeeld zijn genoemd: aandacht voor (extra) wildrasters en faunavoorzieningen en het herstellen van historische (dwars)verbindingen.

Hoe ziet de procedure er verder uit?

In de komende periode worden de opbrengsten van de gesprekken met de omgeving in de uitwerking van de ‘Nota Voorkeursalternatief’. Ook het kostenplaatje per ontwerp, de voorlopige milieuonderzoeken en de inpassingsvisie wordt meegenomen in de afweging welk alternatief de voorkeur heeft. Nog vóór het einde van het jaar (2024) stelt Gedeputeerde Staten het Voorkeursalternatief vast.

Nalezen?

Wilt u de voorlopige bevindingen in het milieueffectrapport nalezen? Alle informatie die is gedeeld op de bijeenkomsten, waaronder ook de uitgewerkte (schets)ontwerpen en de procedure, is terug te lezen op onze website.